O noua functie pentru Google Maps
01/07/2015
Problema accesarii din greseala a reclamelor online va fi solutionata
01/07/2015

Tarile Uniunii Europene renunta la tarifele de roaming

Uniunea Europeana ofera o veste pe jumatate buna pentru populatia din cadrul tarilor care stau la baza acesteia. Numim vestea pe juamatate buna, deoarece decizia pe care au luat-o este extrem de inteleapta, insa implementarea acesteia incepe odata cu vara anului 2017. Practic, Uniunea Europeana a decis renuntarea la tarifele pentru roaming in toate tarile membre. Si pentru a oferi o imaginea mai clara a ceea ce urmeaza sa se intample peste 2 ani, mentionam ca tarifele pentru apeluri, mesaje text, cat si pentru conexiuni la internet vor ramane aceleasi ca in tara de origine.

Acest proiect a fost discutat si analizat mult timp, insa in cele din urma a intrat in vigoare. Cu toate ca Parlamentul European a sustinut aceasta idee si ar fi fost de acord cu punerea in practica chiar de anul viitor, cei care s-au pus contra au fost tarile membre care au solicitat o amanare pana in 2017, iar in cele din urma au si obtinut-o.

Conform go4it.com, odata cu anul 2017, operatorii telecom vor trece printr-o etapa intermediara, resimtita de utilizatori prin taieri de preturi la tarifele in roaming. Astfel, începând cu luna aprilie 2016 apelurile în roaming mai putea fi taxate în plus doar cu €0.05/minut, respectiv €0.02 pentru fiecare un mesaj SMS şi €0.05/MB trafic de date, la care se adaugă taxele în vigoare pentru ţara respectivă.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *