Generatia urmatoare de iPhone-uri este in derulare
30/06/2015
Tarile Uniunii Europene renunta la tarifele de roaming
01/07/2015

O noua functie pentru Google Maps

Google investeste permanent in produsele si serviciile sale, iar Google Maps a beneficiat in ultima vreme de mai multe upgrade-uri. Pe o piata in care concurenta ar face orice sa se afirme si sa detina monopol, Google inlatura aceste amenintari prin introducerea unei noi functii pentru serviciul de GPS. Este vorba despre o functie de avertizare in timp real pentru soferii ce se apropie de caile ferate. Bineinteles, pentru a beneficia de aceste actualizari este nevoie de coenxiune la internet astfel incat sa se transmita notificari in timp real.

Cum suntem obisnuiti, tot ce este nou mai intai apare in Statele Unite, iar ceva mai tarziu se afirma si pe melagurile romanesti. La fel se intampla si in acest caz, unde actualizarea se va lansa mai intai in America, unde gigantul american a stabilit un parteneriat cu Administratia Federala a Trenurilor, pentru ca soferii care folosesc serviciul Google Maps sa beneficieze de averisment in timp real atunci cand traverseaza o intersectie cu cai ferate.

Decizia introducerii acestei functii a fost luat in urma numarului mare de astfel de accidente, lucru care i-a determinat pe cei de la Google sa vina cu un produs ce poate sta la baza singurantei soferilor. Google Maps va oferi semnale audio, dar si vizuale atunci cand utilizatorul se apropie si de o trecere in care coliziunea ar putea fi iminenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *