Serviciul Google+ se divizeaza
04/03/2015
Data lansarii smartphone-ului Samsung Galaxy S6 in Romania
04/03/2015

Orange se gandeste la o fuziune

Conform celor de la The Wall Street Journal, Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Franta, analizeaza posibilitatea de a inainta o oferta pentru a fuziona cu Telecom Italia, in incercarea de a-si consolida pozitia pe piata europeana.

Cred ca ar fi o tranzactie atractiva. Ne gandim la asta, dar momentan este doar o discutie interna.„, a declarat Stephane Richard, directorul general al companiei franceze Orange.

Richard a precizat ca reprezentanti ai celor doua companii si-au prezentat punctele de vedere asupra unei posibile fuziuni, dar ca nu exista niciun fel de negociere intre cei doi operatori in acest moment. Telecom Italia are o datorie de aproximativ 27 de miliarde de euro, evaluata ca nerecomandata pentru investitii, insa detine active valorose in Brazilia.

Veniturile Orange au scazut cu 2,5% in baza comparabila in 2014, la 39,44 miliarde de euro, dupa un declin de 4,5% inregistrat in 2013, in timp ce profitul net al grupului francez s-a situat la 1,22 de miliarde de euro anul trecut, in coborare de la 2,1 miliarde de euro in 2013.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *