Serviciul Google+ se divizeaza
04/03/2015
Data lansarii smartphone-ului Samsung Galaxy S6 in Romania
04/03/2015

Orange se gandeste la o fuziune

Conform celor de la The Wall Street Journal, Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Franta, analizeaza posibilitatea de a inainta o oferta pentru a fuziona cu Telecom Italia, in incercarea de a-si consolida pozitia pe piata europeana.

Cred ca ar fi o tranzactie atractiva. Ne gandim la asta, dar momentan este doar o discutie interna.“, a declarat Stephane Richard, directorul general al companiei franceze Orange.

Richard a precizat ca reprezentanti ai celor doua companii si-au prezentat punctele de vedere asupra unei posibile fuziuni, dar ca nu exista niciun fel de negociere intre cei doi operatori in acest moment. Telecom Italia are o datorie de aproximativ 27 de miliarde de euro, evaluata ca nerecomandata pentru investitii, insa detine active valorose in Brazilia.

Veniturile Orange au scazut cu 2,5% in baza comparabila in 2014, la 39,44 miliarde de euro, dupa un declin de 4,5% inregistrat in 2013, in timp ce profitul net al grupului francez s-a situat la 1,22 de miliarde de euro anul trecut, in coborare de la 2,1 miliarde de euro in 2013.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.