Instagram schimba rezolutia fotografiilor
07/07/2015
Gmail lucreaza la o noua functie contra cost
20/07/2015

Google l-a sarbatorit astazi pe creatorul personajului „Godzilla”

Numele de „Godzilla” nu este strain nimanui, iar cel mai probabil il asociem cu dinozaurul celebru sau cu filmul ce poarta acest nume. Astazi, Google a tinut sa ne reaminteasca de fenomenul „Godzilla”, odata cu sarbatorirea creatorului acestui faimos personaj. Este vorba despre Eiji Tsuburaya, un pionier al efectelor speciale si creatorul personajului Godzilla, unul dintre cei mai celebri monstri din lume, printr-un logo special, care marcheaza implinirea a 114 ani de la nasterea cineastului japonez. Eiji Tsuburaya, cunoscut si sub porecla de „parintele monstrilor”, este considerat si intemeietorul efectelor speciale japoneze, un domeniu din industria filmului in care Japonia a fost lider timp de decenii.

Seria „Godzilla” a debutat in 1954, primul film, foarte apreciat de public si critica, fiind regizat de Ishiro Honda. Totusi, versiuni mai recente, cum ar fi cea din 1998, turnata la Hollywood, in regia lui Roland Emmerich, au eauat in incercarea de a impresiona fanii ai criticii. Godzilla, care este considerat o figura emblematica a filmului japonez, are ai o stea pe celebrul Walk of Fame de la Hollywood.

Odata cu implinirea celor 114 ani de la nasterea acestei personalitati japoneze, Google s-a gandit sa creeze din acest eveniment ceva special si sa il aduca la cunostinta publicului din orice colt al lumii. In cele din urma, Google s-a remarcat printr-o pagina de browser personalizat cu acest eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *