Disciplina, ordine si alte 11 porunci Apple
14/06/2012
Email-ul tau o sa fie citit. Si telefonul o sa fie ascultat
22/06/2012

Google dat in judecata de un japonez

Un japonez a dat in judecata Google dupa ce la o cautare a propriului nume, au fost generate automat rezultate despre mai multe crime, scrie un cotidian britanic. Acesta a cerut motorului de cautare sa elimine rezultatele ofensatoare si sa-i plateasca despagubiri pentru neplacerile cauzate in acest sens. Utilizatorul a declarat ca acesta ar fi putut fi motivul pentru care si-ar fi pierdut slujba in urma cu cativa ani, iar apoi a avut dificultati in a-si gasi un nou loc de munca.

La inceputul acestui an, un tribunal din Tokio a dat o sentinta prin care cerea companiei fondate de catre Larry Page si Eric Schmidt sa opreasca afisarea rezultatelor respective. Raspunsul companiei americane a fost negativ, considerand ca nu se afla sub jurisdictia justitiei nipone. Google sustine ca rezultatele nu au afectat imaginea utilizatorului, deoarece acestea au fost generate automat. Japonezul a revenit cu un nou proces prin care cere despagubiri pentru calomnie.

Cazuri similare au fost semnalate si de catre utilizatori din alte tari, precum Italia, Franta si Marea Britanie. Un utilizator din Milano a dat in judecata anul trecut Google, dupa ce motorul de cautare afisa dupa numele acestuia, cuvinte precum “truffatore” (escroc) si “fraud” (frauda). Un alt caz similar a fost inregistrat in 2010 cand un parizian a gasit pe acelasi motor de cautare dupa propriul nume termeni ca “rapist” (violator) si “satanist”. Un alt utilizator din Marea Britanie a cerut Google sa elimine o stire despre sex ce aparea dupa nume la cautarea pe cunoscutul motor de cautare.

Google a oprit rezultatele automate ce au continut despre violenta, sex sau incalcarea drepturilor de autor, potrivit cotidianului The Daily Mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.