Email-ul tau o sa fie citit. Si telefonul o sa fie ascultat

Google dat in judecata de un japonez
22/06/2012
Find Friends Nearby
Ce este Friends Nearby ? Noua functie Facebook.
26/06/2012

Email-ul tau o sa fie citit. Si telefonul o sa fie ascultat

Adio, INTIMITATE! Mesajele pe internet şi apelurile telefonice ale românilor vor fi supravegheate

De astazi intra in vigoare LEAGEA BIG BROTHER : “Legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii”.
Legea prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă şi de internet să reţină timp de 6 luni anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire, cercetare, descoperire şi urmărire a infracţiunilor grave.

Legea , cunoscuta si sub numele de BIG BROTHER prevede ca “Furnizorii de telefonie fixă, mobilă şi internet sunt obligaţi să stocheze timp de şase luni toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimbul de email-uri, cu excepţia conţinutului corespondenţei electronice sau al convorbirii telefonice. În cazul reţelelor de telefonie fixă şi mobilă trebuie să se reţină numărul celui care formează, numărul destinatarului, numărul celui spre care a fost redirecţionat apelul, precum şi numele acestora. În cazul serviciilor de internet, se vor reţine utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numărul de telefon al apelantului şi al destinatarului, numele şi adresa abonaţilor, identitatea echipamentului folosit”.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea Big Brother pe data de 12 iunie. Ea fusese adoptată pe 22 mai de Camera Deputaţilor, cu 197 de voturi “pentru”, 18 voturi “împotrivă” şi 13 abţineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.