Disciplina, ordine si alte 11 porunci Apple

App Center, magazin online Facebook
10/06/2012
Google dat in judecata de un japonez
22/06/2012

Disciplina, ordine si alte 11 porunci Apple

Nu au fost descoperite de Moise la poalele muntelui Sinai, nici nu au fost transmise printr-o sedinta de spiritism de maistrul Jobs Steve.

Sunt 13 porunci care au fost gasite intamplator de un client in cutia cu laptop, achizitionat de la fabrica chineza Apple. Cardul ii apartine, se pare, conform Gizmodo, muncitorului care a ambalat laptopul si care ar putea plati scump pentru imprudenta sa. Pe card apare scris, in limba mandarina, cele 13 reguli de baza de la Foxconn.
Potrivit traducerii facute de Gizmodo, in prima parte sunt 4 elemente de baza pe care trebuie sa le aiba orice muncitor Apple.

1. Disciplina.
2. Ordine.
3. Organizare/Eficienta.
4. Curatenie.
Etica muncii este descrisa apoi in urmatoarele 5 puncte.
1. Intotdeauna sa fii pregatit pentur provocarile care pot aparea la serviciu.
2. Intotdeauna sa ai un plan pe baza caruia sa actionezi.
3. Pregateste solutii alternative pentru problemele care pot aparea.
4. Da randament 110%.
5. Bucura-te de roadele muncii tale si tinteste mai sus cu fiecare ocazie.

Foxconn este o firma foarte controversata pentru modul in care isi trateaza salariatii despre care s-a scris ca sunt exploatati si fortati sa lucreze 60 de ore/saptamana pentru salarii foarte mici.

La Foxconn s-au sinucis 18 muncitori, iar in ultimii ani s-a decis montarea unor plase speciale pe toate cladirile din fabrica.
Potrivit unui reportaj facut de televiziunea americana ABC News intr-una dintre uzinele Foxconn care asambleaza terminale iPad si iPhone, muncitorii dorm cate opt in camera in interiorul fabricii, lucreaza in schimburi de cate 12 ore, insa sefii fabricii spun ca imbunatatesc mereu conditiile de munca si cresc salariile.
Angajatii lucreaza in schimburi de 12 ore si pot lua de doua ori pauza de masa cate o ora, pranzul servindu-l intr-o cantina gigantica si platesc pentru el 0,8 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.