Cine este Grigore Moisil?

Cu aplicatia STAR TAXI comanzi taxi online in doar cateva secunde
10/10/2012
Facebook-ul mai atragator decat sexul!
12/10/2012

Cine este Grigore Moisil?

Grigore Moisil este cunoscut ca fiind parintele informaticii in Romania.
In anul 1957, Grigore Moisil a asistat la instalarea primului computer la Institutul de Fizica Atomica. Acesta i-a incurajat pe studentii la matematica sa invete programare, alcatuind primul curs de informatica.
Grigore Moisil a contribuit activ la realizarea unor calculatoare romanesti. El a format primele generatii de informaticieni din tara.
Conform spuselor lui Moisil, noua tehnologie care il depaseste fizic, fiintei umane i se cere un nivel intelectual mult mai mare decat inainte.
„Pentru a putea intrebuinta calculatorul la studiul problemelor concrete, omul e obligat sa invete sa gandeasca exact si abstract”
Dintre vorbele cu talc ale matematicianului despre stiinta si nestiinta:
„Spre deosebire de vin, stiinta nu trebuie lasata sa se invecheasca”
„Nimic nu costa mai mult decat nestiinta.”
„Stiinta se razbuna ca o femeie, nu cand o ataci, ci cand o neglijezi.”

In anul 1946, Grigore Moisil a fost numit ambasador al Romaniei la Ankara. El a fost laureat al Premiului de Stat al Republicii Populare Romane si i s-a decernat, in 1964, prin decret al Consiliului de Stat, titlul ”Om de stiinta emerit”.
Din pacate, Grigore Moisil a decedat pe 21 mai 1973, la Ottawa, in Canada.
El va ramane in istorie pentru contributiile sale aduse la initierea studiului informaticii in Romania, dar si pentru inventarea de circuite electronice tristabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.