De cine se teme Google?
07/03/2012
iPad 3 sau Noul iPad s-a lansat
08/03/2012

Ziua Internaţională a Femeii 2012

Ziua Internaţională a Femeii 2012 este sarbatorita de Google prin evenemintele deja cunoscute. Nu a scapat ocazia nici de aceasta data in a promova ziua de 8 martie, dedicata femeilor. Ziua Internaţională a Femeii 2012  “International Women’s Day 2012” este momentul în care doamnele şi domnişoarele sunt centrul atenţiei în fiecare an.

Ziua de 8 Martie a fost organizată pentru prima dată, în 1911, la Copenhaga, de către Clara Zetkin, o activistă socialistă din Germania. O sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a se preciza o zi anume, a fost hotărâtă încă din 1910, de Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga. După Primul Război Mondial, spune wikipedia.org, Adunarea Generală a ONU a fixat data de 8 martie Ziua Internațională a Femeii, femeile au început din nou să demonstreze pentru drepturi egale și dreptul de vot al femeilor. Următorul pas în instituirea unei zile dedicate femeii l-a constituit proclamarea, în 1975, de către ONU, a Anului Internațional al Femeilor și declararea perioadei 1976 – 1985 ca Deceniu ONU pentru condiția femeii.

Ziua Internaţională a Femeii datează din anul 1977, când Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională.

Adunarea Generală a ONU a fixat data de 8 martie drept Ziua Internațională a Femeii, iar femeile au început din nou să demonstreze pentru drepturi egale și mai ales pentru dreptul de vot al femeilor.
ONU a declarat perioada 1976 – 1985 drept Deceniul ONU pentru condiția femeii.

În China, toate muncitoarele au după-amiaza liberă de 8 Martie.

3 Comments

  1. Marius spune:

    Maine sarbatorim si noi barbatii …

  2. doina zaharia spune:

    mai avem mult de luptat sa fim intelese ca avem aceleasi drepturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.