Cea mai urmarita persoana pe Instagram
13/10/2015
Carte sau E-book?
14/10/2015

Windows 10 renunta la Control Panel

Odata cu lansarea sistemului de operare Windows 10, Microsoft le-a ingradit libertatea de alegere in ceea ce priveste update-urile ce au loc pentru aceasta versiune, realizandu-se automat. Pe langa acest aspect, Microsoft a continut cu deciziile radicale si a hotarat sa scoata meniul de Control Panel pentru aceasta versiune recent lansata.

Ideea de a renuntat la Control Panel, a pornit de la faptul ca noul sistem de operare prezinta o aplicatie de setari mult mai vasta si complexa fata de capacitatile celei din Windows 8. Chiar si asa, aplicatia de setari nu poate concura cu Control Panel care era mault mai eficient si usor de utilizat. In ceea ce priveste noutatea cu care vine Windows 10, consta in accesarea acestei in doua niveluri de setari, ceea ce inseamna o munca mult mai mare pentru programatori.

Deocamdata nu se stie cu exactitate cand va disparea definitiv Control Panel sau daca inca este discutabila aceasta decizie. Exista speculatii conform carora, Microsoft ar testa opinia publica in vederea luarii acestei schimbari majore.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.