De-a lungul timpului tehnologia a evoluat considerabil, existand in prezent o gama variata de aparate performante menite sa inlocuiasa obiectele clasice. In aceasta situatie se remarca E-book-ul , care a devenit tot mai popular in randul tinerilor, inlocuind astfel cartea tiparita cu care eram obisnuiti.
Cu totii am avut inca de mici o carte preferata, care ne-a motivat sa continuam drumul spre lectura devenind astfel “dependenti” de textul literar, insa performanta tehnologiei capata statutul unui inamic al cartii tiparite in urma promovarii vestitului E-book.
E-book-ul cu alte cuvinte reprezinta cartea electronica pe care o putem procura online si pe care o putem ultiliza ca pe o carte normala, continutul fiind la fel, diferind doar formatul acesteia. Acest aparat detine destule avantaje cat sa ne convinga sa o incercam, iar cateva dintre acestea ar fi faptul ca ne permite sa posedam o intreaga biblioteca electronica si in acelasi timp sa salvam copacii planetei. Desi toate acestea suna bine categoria majoritara care indragesc aceasta idee sunt tinerii, intrucat le permite sa fie la zi cu tehnologia si sa experimenteze tot ce este nou. Pe de alta parte adultii raman loiali cartilor clasice, care le ofera bucuria de a rasfoii paginile pe durata lecturii si de a insemna notiunile importante ce ii ajuta la retinerea acestora intr-un mod mai usor.
Fie ca e ea tiparita sau in format electronic, cartea va fi permanenta in viata poporului participand la evolutia acestuia intr-un mod prielnic, permitandu-i sa descopere tainele lecturii si maretia cuvintelor asternute sub forma unui drum circular catre dezlegarea misterului ce sta la baza operei.
Desi cele doua categorii se promoveaza in moduri diferite, iar acest lucru poate afecta viitorul cartilor tiparite fiindca puterea de popularizare a E-book-ului se concentreaza asupra argumentelor de ecologizare, ceea ce influenteaza decizia omului atunci cand doreste sa achizitioneze o carte, cu toate acestea ele transmit un mesaj comun si anume acele de a-i incuraja pe oameni sa citeasca si sa investeasca in cultura lor.
Consider ca atata timp cat pasiunea catre cultura este tot mai prezenta in viata omului nu mai conteaza formatul cartilor, ci doar decizia de a-si face timp pentru o activitate constructiva si educativa. Asadar, fiecare decide ce tip de carte il atrage cel mai mult si care ii ofera buna dispozitie de a abunda in lectura.