Top motoare de cautare

Ce este WordPress ? Cum te ajuta la realizarea unui site.
27/09/2017
Noua regula pentru domeniile pe extensia “.ro”
24/01/2018

In ciuda faptului ca motorul de cautare a ajuns sa se identifice cu GOOGLE, Europa fiind un real exemplu in acest sens, unde peste 90% din cautari se bazeaza pe motorul fondat de Serghei Brin și Larry Page ; exista totusi si zone pe glob, unde Google nu este la fel de autoritar.

Un exemplu autortiar in acest send este YANDEX. Motorul de cautare Yandex este cel mai popular in Rusia si este folosit de către majoritatea populației. Dominația aceastuia se datorează algoritmului folosit, care este mult mai potrivit pentru limba rusă; este capabil să înțeleagă sintaxa unei propoziții pentru a afișa rezultatele cele mai bune; pentru a tine piept Google, Yandex a fost nevoit să-și lanseze propriul browser și propria aplicație in 2012.

O alta zona, in care Google nu este principalul jucator, este China. Aici BAIDU este cel mai important motor de căutare si are o cotă de piață de 80% din piața chineză a căutărilor și se situează pe locul al treilea pe plan mondial. Totodată, Baidu este și prima companie din China care a fost inclusă în indexul NASDAQ-100. Baidu încearcă să integreze inteligența artificială în algoritmii de funcționare.

In ciuda monopolului zonal asiatic sau rus, totusi locul 2 in topul motoarelor de cautare este ocupat de BING. Lansat în anul 2009 de către Microsoft, Bing a introdus bara de socializare și a început să aducă conținut. Cea mai recentă versiune a lui Bing include o coloană layout cu o mulțime de spații libere pentru a prezenta rezultatele într-un mod aerisit. Pentru Microsoft, Bing este o componentă critică a strategiei sale web.

YAHOO! rămâne in continuare unul dintre cei mai populari furnizori de e-mail si implict dintre motoare de cautare.
În iulie 2009, Yahoo! a ajuns la o înțelegere în care folosea Bing ca să-și îmbunătățească site-ul. Înțelegerea Microsoft – Yahoo! a fost stabilită pentru 10 ani și Bing este furnizorul principal al Yahoo! Search.

Trebuie mentionate in top si motoare de cautare ca: AltaVista, Ask, Blekko, DuckDuckGo, Entireweb, Exalead, Excit, Gigablast, GrayMatter, Info.com, LeMoteur, Lycos, MSN, Naver,Neuralcoder, Panguso, Qwant, Qwer, Sogou, Soso, Spezify, Trovi, V9, Voila, Volunia, YaCy, motor de căutare distribuit (peer-to-peer), Yauba

1 Comment

  1. Avatar vermyss spune:

    eu zic ca trebuie inclus in top si DuckDuckGo. am citit recent un articol si il include in top 5 search engines

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.