Aplicatia vocationala #TomorrowMe detinut de Samsung a avut succes inca din prima zi de la lansare
15/12/2015
Facebook a incheiat un parteneriat cu Uber
16/12/2015

Telekom nu mai poate sa furnizeze dispozitive HTC in Germania

Compania HTC a fost nevoita sa disponibilizeze 15% din forta de munca, terminalele sale vandute de Deutsche Telekom in Germania au fost scoase de la vanzare. Motivul este un proces pentru nerespectarea unor brevete de catre operatorul de telecomunicatii, HTC fiind o victima colaterala.

Se pare ca Acacia Research Group din America a chemat in instana anul trecut Deutsche Telekom pentru incalcarea unor brevete pentru apeluri de voce. Verdictul final a fost constituit din gasirea operatorului ca fiind vinovat si interzicerea vanzarii de terminale care folosesc tehnologia Acacia Research Group de la producatori care nu au un acord semnat cu aceasta. Aparent Apple, Samsung, Amazon si Huawei aveau deja astfel de documente semnate, insa HTC nu. Astfel, Tekelom nu mai poate sa vanda modele produse de compania taiwaneza.

O intamplarea atat de suprinzatoare ca aceasta va afecta in mod clar compania, mai ales intr-o piata puternica precum Germania, iar consecintele se vor vedea asupra veniturilor. Aceasta hotarare judecatoreasca va intra in vigoare incepand cu luna decembrie, moment in care Telekom nu va mai putea vinde aceste smartphone-uri nici macar prin magazinul online.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *