Romanii si indoielile pe care le au asupra cumparaturilor online

Pixel 2 by Google urmeaza sa fie lansat anul acesta
08/03/2017
Din cauza timpului limitat, iPhone 8 poate fi lansat fara o functie majora
12/04/2017

Romanii si indoielile pe care le au asupra cumparaturilor online

Cu toate ca magazinele online sunt din ce in ce mai populare, iar tehnologia face parte din viata noastra, romanii, totusi, sunt sceptici atunci cand vine vorba sa faca o tranzactie cu cardul.

Teama ca propriul cont sa fie spart de hacker este predominant intalnita in Romania, iar acest lucru sta si la baza motivului pentru care sunt foarte putine persoane care au incredere sa faca tranzactii online si sa renunte la cumparaturile din magazinele fizice, in detrimentul celor online.

La nivel global, Romania se numara printe tarile cu cele mai multe magazine online si cu un trafic foarte mare pe internet, insa paradoxul consta in faptul ca doar un sfert din populatie alege sa faca cumparaturile online sau sa isi foloseasca cardul pentru a efectua plati.

Un al motiv pentru care romanii nu se aventureaza in a face plati online este si din lipsa de informare si lipsa educatiei. Multi nu stiu sa efectueze tot procesul unei cumparaturi online si prefera metoda clasica de a cumpara dintr-un magazin fizic. Spre deosebire de noi, in alte tari din Europa si nu numai se organizeaza in scoli cursuri specializate in tehnologie si tot ce tine de internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.