Apple tinteste sus pe piata muzicii
09/06/2015
Panasonic se extinde catre zona medicala
10/06/2015

NSA si-a pierdut autoritatea de a asculta convorbirile telefonice

NSA, cunoscuta sub numele de Agentia pentru Securitate Nationala din SUA intampina probleme in ceea ce priveste metodele pe care le adopta pentru a garanta siguranta statului. Astfel, NSA si-a pierdut dreptul de supraveghere in masa a convorbirilor telefonice alte tuturor americanilor. Desi a fost contestata aceasta decizie, se pare ca nu a trecut de Senat.

In continuare programu este dezbatut de catre senatori, insa nu a fost luat vreo decizie concreta. Pana la vot, insa, spionii nu vor mai asculta telefoanele americanilor. Directorul CIA a avertizat ca, astfel, Statele Unite vor deveni vulnerabile in fata teroristilor.

Programul va fi inlocuit treptat cu un sistem ce va intercepta doar telefoanele americanilor suspecti de activitati teroriste. Insa, conform procedurilor, senatorii vor vota in privinta acestei chestiuni abia dupa jumatatea acestei saptamani. Democratii sustin prelungirea programului, care a fost reinnoit in mandatul presedintelui Barack Obama, si el democrat, scrie Digi24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *