Un nou serviciu prin satelit ofera imagini in timp real

Hackerii au atacat site-ul fortelor terestre americane
16/06/2015
Cel mai scump si performant smartphone romanesc este Allview X2 Xtreme
17/06/2015

Un nou serviciu prin satelit ofera imagini in timp real

Un start-up american, cunosut sub denumirea de BlackSky Global, doreste sa se afirme in sectorul serviciilor prin satelit, iar pentru asta intentioneaza sa plaseze in jur de 60 de sateliti prin intermediul carora sa ofere altceva fata de restul operatorilor prin satelit, si anume imagini in timp real.

Google Maps este un serviciu de cartografiere similar cu BlackSky Global, insa in prezent este lider de piata fiind considerat cel mai bun serviciu existent de GPS. Cu ajutorul lui Google Maps poti vedea sosele de pe tot globul, sensuri de circulatie, informatii din trafic cum ar fi strazi inchise circulatiei sau care se afla in reparatie, accidente si multe altele. Aplicatia este foarte utila atunci cand vrei sa afli distanta dintre doua sau mai multe puncte de pe harta cu evitarea autostrazilor sau traseelor cu taxe. Google Maps ofera indicatii rutiere pretioase si iti sugereaza diverse trasee care sunt exprimate in km sau mile in functie de preferintele fiecaruia, dar si durata aproximativa a acestor trasee.

Impedimentul pe care il intampina Google Maps este faptul ca fiind o aplicatie gratuita, actualizare hartilor se face o data la cateva luni si, astfel, permite folosirea lor pentru orientare, insa nu ofera schimbarile ce au loc, practic nu este de actualitate. Acest aspect negativ a fost luat in considerare de BlackSky Global si acestia vor sa ofere imagini in timp real a unor regiuni extinse de pe suprafata planetei, care pot fi folositoare pentru monitorizarea schimbarilor sezoniere.

 

1 Comment

  1. SabauAdelina spune:

    Super

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.