Nokia revine pe piata telefoanelor mobile

Google a mai lansat o aplicatie de mesagerie instant
19/05/2016
Filmele animatie din 2016 pe care vi le recomandam
20/05/2016

Nokia revine pe piata telefoanelor mobile

Nokia a facut anuntul oficial conform caruia va reveni in industria telefoanelor mobile. In curand vom avea noi telefoane si tablete Nokia care vor opera pe sistemul Android.

Acest start include si formarea unei noi companii, tot in Finlanda, cu denumirea HMD Global, al carui CEO este Arto Nummela, fost senior la Nokia si angajat Microsoft pe partea de telefoane. Deci este de al casei. Conform zvonurilor, noile produse Nokia vor fi la fel ca cele cu care ne-am obisnuit pana acum: calitative, rezistente si focusate pe inovatie. HMD va pompa 500$ milioane in marketing in urmatorii 3 ani pentru a aduce din nou in picioare brandul Nokia.

Mai mult de atat, FIH Mobile Limited, o subsidiara a Foxconn, va achizitiona de la Microsoft toate drepturile pe care acestia le-au cumparat de la Nokia in ceea ce privesc telefoanele. Pretul achizitie va fi de 350$ milioane, conform redactiei ArenaIT. Tot acestia vor cumpara si Microsoft Mobile Vietnam, si impreuna cu cei 4500 de angajati vor produce noile telefoane Nokia. Conform Nokia, HMD va avea mult de lucru, asa ca trebuie sa asteptam putin pana vedem primele telefoane si tabletesub brandul Nokia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.