Mozilla Firefox a dezactivat plugin-ul Flash Player

Huawei a lansat in China un nou smartphone
27/07/2015
YouTube se desprinde de Google+
28/07/2015

Mozilla Firefox a dezactivat plugin-ul Flash Player

Din cauza a numereoase probleme de securitate provocate de Flash Player, Mozilla Firefox a decis sa scoata plugin-ul pentru toate versiunile browser-ului. Cu toate ca este o decizie drastica, se pare ca Mozilla a hotarat sa blocheze toate plugin-urile Flash Player pana cand Adobe va pune la dispozitie o solutie in acest sens.

Aceasta decizie a fost facuta publica de catre seful departamentului de suport Firefox, Mark Schmidt, printr-un mesaj postat pe Twitter.

Conform techcafe.ro, Adobe a promis pachete de actualizare pentru două erori majore dar acestea nu sunt gata încă. Experții în securitate spun că haker-ii lucrează deja pentru a integra posibile atacuri în problemele de securitate recent descoperite. Erorile de securitate ale Flash Player (CVE-2015-5122 și CVE-2015-5123) au fost descoperite de cercetătorii în domeniul securității prin intermediul a 400GB de date provenite de la un software de supraveghere din Italia ce a ajuns, din greșeală, online săptămâna trecută. Trend Micro, compania de securitate ce a descoperite una din ultimele probleme de securitate a avertizat utilizatorii și le-a recomandat să dezactiveze Flash până când Adobe va lansa un patch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.