Tehnologia futurista: LG prezinta televizorul tapet
22/05/2015
Omni Info, aplicatia multifunctionala
24/05/2015

Mozilla ajunge si la Smart TV

Initial Mozilla ne era familiar pentru browser-ul web pe care il accesam de pe un computer, ulterior oferindu-ne posibilitatea sa il folosim si de pe un dispozitiv mobil. Acum, motorul de cautare Mozilla Firefox tinteste mai sus si sparge gheata in lumea internetului. Acesta este acum disponibil si pentru Smart Tv, putand fi accesat de acasa, cu o interfata similara pentru desktop.

Interfata folosita pentru acest browser vine cu niste abordari diferite, respectiv grupurile (Deks) si cardurilor (Cards). Aceasta perspectiva nu este noua, insa este abordata intr-un mod diferit. Cardurile sunt necesare pentru ca utilizatorii sa poata interactiona si sa poata reprezenta un canal TV ori un dispozitiv. Acestea la randul lor sunt integrate in grupuri ce poarta numele de Deks. Ecranul de start la randul sau are 4 grupuri si anume: un TV pentru canalele Tv, Dashboard pentru informatii rapide, Apps pentru aplicatii si Devices pentru perifericele conectate la dispozitiv.

Pana acum doar Panasonic foloseste acest nou sistem, in timp ce Sony foloseste Android, iar alte branduri precum LG si Samsung folosesc propriile platforme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *