S-a inventat smartphone-ul care scaneaza irisul
15/05/2015
Apple investeste in serviciul de GPS
18/05/2015

Microsoft a lansat ochelarii holografici

Microsoft a lansat cel mai recent produs din industria IT si anume, ochelarii HoloLens, ochelari care au putut fi testati in cadrul evenimentului Built 2015, ce a avut loc in San Francisco.

In prezentarea, Microsoft si-a descris produsul ca fiind “Primii ochelari holografici computerizaţi autonomi” si, totodata, care pot functiona fara sa ca utilizatorii sa fie ingraditi sa abia la indemana vreun smartphone, laptop ori PC.

Ochelarii holografici sunt diferiti fata de clasicii ochelari inteligenti. Acestia vin dotati din fabrica cu procesare de imagine si pot genera imagini 3D ale unor obiective sau cine cunoaste termenul este vorba de holograme. Hologramele se pof vedea in contextul cu mediul din jurul utilizatorului. Ochelarii se controleaza prin comenzi vocale, miscari ale capului si cu ajutorul gesturilor din maini. Si ca procesul sa fie mai complexa, iar experienta utilizarii mai grandioasa, hologramele se pot chiar si trimite de la un computer prin skype la alt utilizator, iar imaginile la randul lor pot fi modificate, micsorate, marite ori editate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.