Serviciile oferite de Amigio.ro prezentate in media
20/03/2015
Tu alergi, iar o aplicatie te imbogateste
23/03/2015

Un hacker a raportat o problema site-ului Facebook si a fost recompensat cu 10.000 de dolari

Dupa ce a intampinat o vulerabilitate in cadrul site-ului de socializare, Facebook, un hacker a raportat aceasta problema oficialilor pentru a fi rezolvata, iar in schimb conducerea de la Facebook l-a recompensat cu o suma de 10.000 de dolari. Laxman Muthiyah a raportat preoblema, iar Facebook a rezolvat in mai putin de 30 de minute eroarea.

Cu alte cuvinte, in urma unor cercetari de securitate, Laxman Muthiyah a observat ca unele aplicatii le ofereau hackerilor o cale simpla pentru accesarea si salvarea fotografiilor care, potrivit setarilor utilizatorilor, ar fi trebuit sa ramana private.
„O aplicatie daunatoare pe care o folosesti poate sa-ti vada toate pozele private in cateva secunde”, a povestit hackerul pentru The Register.

„Dupa cateva minute de teste, am realizat ca sistemul folosit este vulnerabil. Verifica doar proprietarul aplicatiei care incearca sa acceseze si nu aplicatia ce face cererea, astfel ca permite oricarei aplicatii cu user_photos permission sa iti citeasca pozele de pe mobil”, a mai precizat el.

[youtube id=”uChTQb5T-uQ” width=”700″ height=”500″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *