Cel mai vechi site din lume
28/08/2012
GALAXY Note II a fost lansat de Samsung
30/08/2012

Google a incalcat, marti dimineata, o regula de baza, care a fost vazuta de 1 miliard de oameni

Google a permis o reclamă animată pe google.com, făcând in acest fel publicitate la propria tabletă, Nexus 7. Marti dimineata, reclama a stat pe site câteva ore. Pagina Google este văzută, în fiecare zi, de peste un miliard de oameni.

Sursa notează că Google “a încălcat astfel o regulă de bază”, folosindu-se de propriul sau motor de cautare pentru a face reclama.

Mai demult, Google şi-a mai folosit prima pagină pentru campanii sau reclame, însă acestea erau sub forma unui text mic, însoţit de un link. De aceasta data, pe google.com, sub bara de căutări, a apărut o tabletă, iar in cazul in care utilizatorii dădeau click pe ea erau trimişi în Play Store. De acolo o putea si achizitiona.

Mashable leagă această greseala a Google de plecarea fostului director executiv, Marissa Mayer. Marissa Mayer a afirmat mereu ca Google nu se va folosi de pagina www.google.com pentru a-si face reclama, insa, abia la o luna dupa plecarea ei, Google a si pus o reclama pe homepage.

Mashable aminteşte şi de cazul Microsoft, care a profitat de monopolul său în ceea ce priveşte sistemele de operare şi a dotat toate calculatoarele Internet Explorer, browser prorpriu. Insa, au fost daţi în judecată şi au fost nevoiţi să introducă pe calculatoare şi Netscape, browser rival de la acea vreme. Mashable se întreabă dacă Google ar trebui să facă reclamă şi la iPad pe pagina sa si dacă se va putea “abţine” să mai publice alte reclame pe google.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.