Google, dat in judecata

CREARE SITE GRATIS , Editia a II – a | Creare site web gratuit
02/02/2013
Virusul periculos care te pune la plata
03/02/2013

Google, dat in judecata

Google s-a ales cu un nou proces. De data aceasta trebuie sa dea socoteala unui grup de peste o sută de persoane din Marea Britanie . Compania Google este acuzata de monitorizarea în secret a computerelor şi telefoanelor lor mobile .

Unii dintre reclamanţi spun că s-au simţit “hărţuiţi” după ce au fost bombardaţi cu fel de fel de apeluri şi e-mail-uri conţinând reclame la diverse mărci de haine, publicaţii, bănci etc. ce se regăseau pe site-urile accesate de ei de pe iPhone, iPad sau laptop.

Reclamanţii mai spun că este posibil ca până la zece milioane de persoane să fi căzut victime şi mai cred că procesul împotriva Google ar putea fi unul dintre cele mai răsunătoare din istoria Marii Britanii.

Marc Bradshaw, unul dintre reclamanţi, spune că a verificat instrucţiunile de pe site-ul Google pentru a împiedica compania să-i colecteze date de pe iPhone. “Mi-am dat seama că Google modificase setările de confidenţialitate”, a spus Bradshaw, expert IT. “Au încercat să spună că a fost o eroare de programare. Dar nu a fost un accident”, a completat el.

Anterior, Google a dat asigurări că nu va colecta date de la utilizatorii browser-ului Safari.

Însă compania este acuzată că a colectat date despre site-urile pe care utilizatorii le-au accesat, pentru a-i bombarda ulterior cu reclame.

Se pare că problema i-ar fi afectat pe utilizatorii de computere Apple, iPhone şi iPad care au folosit internetul în perioada septembrie 2011 – februarie 2012, dar şi pe cei care au folosit browser-ul Safari în aceeaşi perioadă.
Google câştigă 95% din venituri din vânzarea spaţiului publicitar.

Google a refuzat să facă comentarii în legătură cu acest proces.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia. Compania Google deţine şi cel mai popular site de conţinut video din lume, YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.