Problema accesarii din greseala a reclamelor online va fi solutionata
01/07/2015
YouTube Map Explorer este un amestec de YouTube si Google Maps
02/07/2015

Gadgetul pentru nevazatori care se vor folosi de limba pentru a proiecta realitatea inconjuratoare

Tehnologia a pornit de la nevoile oamenilor si asa s-au dezvoltat diferite gadgeturi cu multiple intrebuintari. Nici problema nevazatorilor nu a fost neglijata, iar de-a lungul timpului au fost create diferite aparate pentru a le usura viata. Chiar si asa, niciun astfel de dispozitiv nu a fost extrem de eficient, cat sa le ofere o experienta extraordinara si aproape de realitatea ce ne inconjoara.

Dupa multe incercari ale mai multor companii, Administratia americana pentru alimente si medicamente, alias FDA, a aprobat autorizarea in Statele Unite a unui dispozitiv care ar putea schimba radical viata oamenilor nevazatori sau cu probleme majore de vedere. Practic, acest aparat are un mod de functionare ceva mai diferit de cele care au fost scoase pana acum, am putea spune chiar un mod ciudat, deoarece ei spun ca acesti oameni vor vedea cu ajutorul limbii.

Procesul consta in amplasarea unui dispozitiv mic format din multi senzori pe limba, numit BrainPortV100, alimentat cu baterii care il va ajuta pe omul cu deficiente grave de vedere sa se deplaseze, intrucat pe langa acest dispozitiv de dimensiuni mici, aparatul mai vine si cu o pereche de ochelari dotati cu o camera video care este conectata la respectivii senzori, care se vor ocupa cu proiectarea realitatii.

Principiul de functionare este destul de simplu si anume, un software va prelua imaginile redate de camera video din mediul inconjurator si le va reda in semnale electrice care sunt transmise electrozilor si percepute ca vibratii sau furnicaturi, permitandu-i utilizatorilor sa isi proiecteze o imagine similara cu realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *