Facebook-ul utilizat de specialisti HR

Ce virus pandeste romanii de pe Facebook?
21/11/2012
Enel a lansat aplicatia: MyEnel
22/11/2012

Facebook-ul utilizat de specialisti HR

Mai noi, din ce in ce mai multi specialisti in resurse umane si angajatori isi cauta candidatii pentru posturile libere pe Facebook. Potrivit BestJobs.ro, cca 24% dintre angajatori au recrutat personal prin intermediul Facebook, iar 12% cu ajutorul blogului firmei la care lucreaza.

36% dintre recrutorii care pana acum nu au utilizat aceasta metoda de recrutare, au in plan si acest mod de abordare, atunci cand vine vorba de selectia de candidati.

26% dintre recrutorii ce au participat la sondajul BestJobs.ro au marturisit ca nu au incredere in platformele de tip Facebook, si ca prefera recrutarile “traditionale”.

O alta tendinta pe piata muncii este utilizarea telefoanelor mobile in recrutare. Statisticile BestJobs.ro arata ca in octombrie, numarul aplicarilor de pe un telefon mobil a crescut la 30.600, in conditiile in care in august numarul aplicarilor abia atingea 13.000, respectiv 20.000 de aplicari in septembrie 2012.

1 Comment

  1. anonim spune:

    Buna ziua am si eu o intrebare. Ma puteti ajuta si pe mine? Pentru inceput sa va spun .. am o pagina de 250 k pe facebook si aveam un admin .. fb mi`o blocat contul si o ramas doar el content creator si nu ma poate baga inapoi administrator ..oricum e de treaba ma lasa sa intru pe contul lui.. Eu am nevoie de pagina deoarece postez si fac reclame , aplicatii etc pentru diferite companii .. Daca mai putea ajuta ti`s da orice ti`ai dori, te platesc . îti fac promovare la ce doresti ,multumesc sper sa primesc un raspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.