Ce virus pandeste romanii de pe Facebook?

De ce este alerta din cauza unei aplicatii Google Chrome?
19/11/2012
Facebook-ul utilizat de specialisti HR
21/11/2012

Ce virus pandeste romanii de pe Facebook?

Cat timp romanii isi schimba culoarea paginii de Facebook, virusul fura adresa de email si datele personale ale prietenilor.

Acesti virusi se afla si pe Facebook sau se ascund in programul de navigare pe internet.

Cand numarul romanilor de pe retelele sociale este de 5 milioane si peste un miliard pe planeta, sunt cel putin tot atatea adrese de email care se pot accesa. Aceste adresa valoreaza bani reali.

Problema este ca 999 la mie dintre aceste adrese sunt cedate de buna voie, cel mai probabil din neatentie sau pacaleala. Asa cum s-a intamplat cu utilizatorii care si-au dorit schimbare de culoare pe Facebook.

“M-am trezit cu multe postari facute pe numele meu pe Facebook si cu vreo 30-40 de bloguri pe adresa mea de gmail”, zice Alex.

In realitate, pagina pentru care s-a dorit schimbarea, ramane neschimbata. Cine isi da seama in timp de pacaleala, pierde doar contul de logare pe Facebook. Exista insa, si o a doua faza a pacalelii.

Utilizatorii care nu schimba imediat parola si datele de autentificare sunt atrasi intr-o activitate de sondare in care li se promite ca vor primi 300 de euro, daca raspund la cateva intrebari. In realitate, fara sa isi doreasca, ajung sa le ofere hackerilor si alte date personale.

In final, se ajunge ca in numele dumneavoastra sa fie date mesaje false pe Facebook si vi se deschid bloguri care nu sunt a-i dumneavoastra. Pana in momentul de fata, 2 milioane de bloguri false au fost deschise astfel.

Specialistii recomanda sa fim mai atenti atat cu datele noastre, cat si cu aplicatiile pe care le accesam, mai ales pe Facebook.

Pentru ca in Romania exista un numar enorm de mare de utilizatori Facebook, este un mediu propice pentru escrocheriile de tot felul. Sunt destul de multe cazuri in care utilizatorilor li se promit telefoane in schimbul unui like, insa telefonul nu-l mai primesc, in realitatate ramanand fara date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.