Samsung Galaxy S6 a fost lansat in acest weekend
02/03/2015
Serviciul Google+ se divizeaza
04/03/2015

Contul tau poate fi accesat de angajatii Facebook fara sa aiba nevoie de parola

Orice profil de pe Facebook poate fi accesat de un angajat al companiei, fara ca el sa aiba nevoie de parola pentru a face acest lucru. Directorul unei case de discuri a avut o interactiune ciudata cu unii angajati ai Facebook de curand. Paavo Siljamaki era la birourile celor de la Facebook unde i se prezentau metode prin care poate folosi mai bine reteaua sociala. La un moment dat, Paavo a fost intrebat daca poate fi vizualizat profilul lui. Fiind de acord cu acest lucru, directorul casei de discuri a fost uimit cand a vazut angajatul Facebook accesandu-i profilul fara a avea nevoie de nicio parola.

Mai mult decat atat, nicio informatie legata de acest lucru nu i-a fost furnizata de reteaua sociala. Daca nu ar fi asistat la aceasta intamplare, Paavo nu ar fi stiut niciodata că un inginer Facebook i-a accesat profilul. Evident, acest lucru l-a facut sa se intrebe cati dintre angajati au aceasta posibilitate, care sunt regulile si cand pot ei vizualiza profilul.

Foarte important este ca orice accesare de acest fel necesita acordul utilizatorului. Cei de la Facebook au declarat ca un abuz de putere intr-o astfel de situatie este cea mai usoara metoda ca un angajat sa fie concediat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.