Cea mai buna metoda de link buliding

Protejat: MEGAUPLOAD, unul dintre cele mai mari website-uri de fisiere ilegale, a fost inchis de politie
21/01/2012
Cum alegem cuvinte cheie pentru Google Adwords
29/01/2012

Cea mai buna metoda de link buliding

Cand vine vorba de optimizare SEO sau promovare online, parerile sunt foarte diferite in acest segment de piata. Toate procedeele de construrie de linkuri se invart in jurul marelui jucator de pe piata, care a pus monopol pe tot ceea ce inseamna SEO – link buliding. motorul de cautare Google.

Cea mai buna metoda de linkbuilding, dupa parerea noastra, e sa contactezi site-uri din domeniul tau si sa le propui sa scrii un articol pe site-ul lor, in schimbul unui link sau bineinteles sa cumperi acest link.

Daca, de exemplu, daca ai un site de vanzari haine online, cauta magazine de haine (sau site-uri care vorbesc despre haine online, dar nu sunt concurentii tai directi, asadar, ti-ar da link, la cerere). Unele dintre ele e posibil sa aiba o sectiune “stiri” / “noutati” / “resurse” / “evenimente”

E un loc ideal in care tu poti contribui cu o resursa utila, in schimbul mentionarii site-ului tau la “Autorul stirii”. Metoda nu e scalabila, e dificil sa obtii 10 linkuri, apoi sa cresti la 100, apoi la 1.000.

O metoda care functiona mai bine in trecut si mai putin in prezent este sa ai o campanie de concursuri pe bloguri – premiezi cel mai bun articol pe o anumita tema.

Vorbim de secolul vitezei, in care cei mai multi dintre noi nu avem timp liber.

Link building-ul ramane cea mai importanta sursa prin care un site poate urca pe primele pagini ale motoarelor de cautare sau poate genera trafic

Metodele de generare de linkuri sunt diverse si, in functie de modul cum se genereaza aceste linkuri, un site web poate urca la o anumita cautare sau nu.

Una din cele mai bune metode este utilizarea de advertoriale scrise pe bloguri.  Aceasta metoda, pentru ca blogurile sint o sursa importanta de continut dar si de trafic. Puteti genera linkuri relevante dupa criterii specifice SEO astfel incat linkurile sa vina in mod natural si sa nu atraga atentia motoarelor de cautare.

Aveti mai jos cateva elemente importante de care ar trebui sa tineti cont in momentul in care generati linkuri printr-o campanie de advertoriale pe bloguri:

  • Pentru a fi utile motoarelor de cautare, linkurile catre siteul dumneavoastra ar trebui sa fie dofollow astfel incat ele sa va ajute la pozitionarile pe primele pagini. Daca sunt nofollow ele vor fi utile doar pentru traficul generat si mai putin pentru motoare de cautare gen Google, MSN etc.
  • Keywords-urile folosite in advertoriale trebuie sa fie relevante pentru pagina catre care se trimit linkurile. De aceea e bine sa aveti o planificare prealabila pentru linkurile pe care le veti trimite, fiecare cuvant cheie avand atribuit pagini specifice din siteul promovat.
  • Linkul din advertorial ar trebui sa fie relevant textului caruia ii apartine dar si paginii catre care face legatura. Nu e o regula, dar relevanta ajuta siteurile la a urca la cautari.
  • Trebuie sa cereti realizarea de texte relevante, pozitive, bogate in continut. Indicat ar fi ca aceste advertoriale sa fie scrise de persoane diferite, sa fie pe siteuri diferite si sa trimita linkuri cu cuvinte cheie variate dar relevante.
  • Advertorialele nu trebuie sa apara in aceeasi zi, indicat e ca ele sa apara pe perioade de timp de 2-3 saptamani astfel incat linkurile sa vina natural, in cantitati acceptabile unui motor de cautare. Astfel, 5.000 de backlinkuri venite in cateva zile clar atrage un semnal de alarma robotilor si evaluatorilor pe care motoarele de cautare le au.
  • E indicat ca blogurile sa fie pe cat posibil pe IP-uri diferite, din tari diferite dar predominant romanesti. Linkurile de pe conutul englezesc ajuta site-urile la cautari, dar un advertorial in engleza cu link catre un site romanesc poate atrage atentia.
  • Advertorialele ar trebui sa pastreze linkul catre site o perioada lunga de timp, unii bloggeri obisnuiesc sa scoata linkul dupa o perioada de timp. Pentru a identifica eventualele pierderi de linkuri e indicat sa faceti un link management.

Obtinere de linkuri relevante si atragere de ancore texte pentru cuvintele cheie urmarite

Sunt doua metode importante de link building:

-atragerea de link-uri de la site-uri relevante, pentru a creste autoritatea site-ului propriu;
-obtinerea de anchor texte pentru cuvintele-cheie vizate, pentru a creste ranking-urile;

De foarte multe ori, un link cu autoritate nu poate fi controlat in termeni de anchor text, dar asta nu inseamna ca nu este bun pentru SEO. De cealalta parte, un text ancora optimizat de pe un site mai putin relevant poate sa aiba un impact pozitiv pentru ranking-uri.

Cele 2 tipuri de link-uri se pot obtine prin :

a) prin construirea unui brand, crearea unei comunitati in jurul sau (social media) si oferirea de continut util (pagini de produs cu continut bogat, informatii utile pe blog, tool-uri specifice);

b) prin inscrierea in directoare web alese cu grija, prin intermediul campaniilor pe bloguri, prin participarea la discutiile de pe forumurile de specialitate si demonstrarea expertizei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.