Esti suficient de inteligent sa lucrezi la Google?
04/10/2012
De ce a fost un tanar concediat de la Facebook?
04/10/2012

Ce trebuie sa stie clientii despre produsele Apple. Ordinul de la Comisia Europeana

Apple arata in reclame ca produsele vin cu o garantie de un an din partea producatorului, insa nu indica clar faptul ca clientii au dreptul, in mod automat si fara costuri suplimentare, la o perioada de garantie de minimum doi ani, in conformitate cu legislatia UE. Sunt practici inacceptabile de marketing”, a afirmat Viviane Reding, Comisarul european pentru Justitie.

In luna decembrie, Apple a fost sanctionat de Autoritatea italiana cu o amenda de 900.000 de euro pentru ca compania a informat gresit publicul prin spoturi publicitare care prezentau o perioada de garantie de un an din partea Apple, acand posibilitatea de a prelungi prin achizitionarea unui serrviciu separat.

Purtatorul de cuvant al Apple, Alan Hely, a refuzat sa comenteze informatiile.

Informatiile furnizate de Apple arata ca legislatia UE de protectia consumatorilor acopera remedierea defectiunilor produsului la momentul livrarii, in timp ce garantia de un an oferita de Apple sau garantia extinsa ce poate fi cumparata separat se refera la probleme care apar dupa ce un produs intra in posesia clientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *