Ce este codul QR ? Cum se face un cod QR ?

Cat timp petrec romanii pe Internet ?
10/07/2013
Browser-ul Rockmelt cumparat de Yahoo
04/08/2013

Ce este codul QR ? Cum se face un cod QR ?

creare cod QR

Ai nevoie de un Cod QR pentru pagina ta de produs sau de servicii ? Nimic mai simplu.

creare cod QR

Nu trebuie decat sa tastezi linkul https://www.amigio.ro/utile/creare-cod-qr/ si vei obtine instant un cod QR ce este asemnatorul cu cel din imaginea alaturata ( care face trimitere catre pagina de oferta web design de pe pe siteul amigio.ro )

Codul QR este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale ( un cod matrice). Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave. QR vine din engleză de la quick response si inseamna „răspuns rapid” . Creatorii codului au vrut să producă un decodor rapid. Codul QR este ca un cod de bare si este marcă înregistrată (trademark) a companiei Denso Wave, Inc. Deși aceste coduri nu sunt încă utilizate în multe părți ale lumii,[necesită citare] ele sunt foarte frecvente în Japonia, unde acestea sunt cea mai populară formă de bare bidimensionale. Între timp s-au răspândit și în SUA, Canada, Germania și alte țări. (
Codurile QR sunt utilizate cu regularitate pe telefoanele mobile de tip smartphone, deoarece codurile QR pot reprezenta (în mod codificat) adrese de situri Internet (de tip URL); pentru acces rapid la un sit dorit utilizatorul trebuie doar să îi scaneze codul QR cu ajutorul camerei foto din telefonul său mobil. Un software cititor interpretează imaginea și descifrează codul, iar browserul telefonului îl direcționează pe utilizator către URL-ul în cauză. Simplitatea acestor legături de la lumea fizică spre lumea electronică, cunoscute sub numele de „hyperlinkuri fizice” (în engleză hardlink), explică popularitatea lor. Codul QR permite companiilor să câștige noi clienți. El devine foarte util atunci când adresele URL sunt lungi și tastarea acestora într-un browser pe telefonul mobil ar fi nepractică.
Un cod QR poate stoca un maxim de 7.089 caractere numerice și 4.296 de caractere alfanumerice.[necesită citare] Există două tipuri principale de coduri QR: „Micro QR” și „Design QR”.

Cel mai simplu mod de a „citi” , de a identifica un cod QR este de a-l scana cu aparatul foto al telefonului mobil. Operaţiunea este efectuată cu ajutorul unei aplicaţii care este capabilă să interpreteze codul QR. Acesta poate conţine adrese web, nume şi adrese, numere de telefon, adrese e-mail sau alte tipuri de informaţii. Nu e minunat ?

 

1 Comment

  1. Pret mic spune:

    Captivant si instructiv articolul dumneavoastra! Este de preferat sa descoperirelatari originale si unice. pentru ca vorbeam de unicitate, pentru cei interesati, am descoperit un blog cu postari generale – imbracaminte, medicamente de slabit, laptopuri, tablete, telefoane, electronice si tot felul de alte obiecte la preturi foarte scazute, dar de o calitate buna.Ce este atragator pe acest site este faptul ca aduna la un loc toate reducerile din magazinele online de pe piata, chiar si cele ale unor branduri renumite. bazargorj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.