Cat costa un site ?

Calculatoarele Romaniei au fost atacate
02/03/2013
Constructie site
03/03/2013

Cat costa un site ?

Care este pretul unui site ?

Pretul de realizare a unui site web difera in functie de complexitatea paginilor web ce compun websiteul si formatul acestuia .  Cele mai cunoscute formate de site sunt : siteurile de prezentare , magazinele online , blogurile , forumurile , portalurile , siteurile de socializare , siteurile de cupoane ( reduceri) , siteurile de anunturi , siteurile de dating , creare site personalizat .

Cel mai scazut pret de web design este perceput pentru crearea siteurilor de prezentare. O structura web de cateva pagini ( 2 – 5  pagini web ce contin un site ) implica , de obicei, cel mai scazut nivel de dificultate in realizarea unui site . In cazul in care apar elemente web cu diferite nivele de comeplexitate, pretul unui site creste. In Romania , un site de prezentare realizat in mod profesionist variaza intre 100 euro – 1.500 euro. Modul de realizare a siteului, functiile acestuia, platforma de administrare ( daca exista) cresc pretul unui site, ce poate ajunge uneori si la cateva mii de euro.

Un alt tip de site foarte solicitat pentru firme de web design este dat de magazinul virtual. Crearea unui magazin virtual implica mai multe aspecte fata de realizarea unui site de prezentare. Daca la un site de prezentare, de cele mai multe ori se creaza cateva pagini web, ca de ex. “despre noi” , “servicii” , “galerie imagini” , “contact” etc , in cazul unui magazin online, pe langa paginile statice , se adauga si paginile dinamice, care sunt date de diferitele functii , ca de ex. : adaugarea produsului intr-un cos de cumparaturi, crearea unui cont de cumparator etc. Un magazin online are de cele mai multe ori mai multe pagini fata de un site de prezentare. Daca un magazin online are 2.000 de produse, atunci acest site va avea peste 2.000 de pagini. Grafica, complexitatea in programare web fac din magazinele online, siteuri cu tarife mult mai mari. Sunt agentii de web design care ofera creare de magazine online la cateva sute de euro, dar sunt si firme de web design care creaza un magazin online pentru un pret site de cateva mii de euro. Cand comandati un magazin online, trebuie sa cunoasteti de la inceput aspecte ca : design pagini web, metode de plata , functii diverse ca : zoom imagini, formulare comanda etc.

Exista o categorie speciala de creare a unei pagini web. Cea destinata diferitelor modele de siteuri, diferitelor afaceri online.

Trebuie stranse toate informatiile care trebuie indeplinite de un site web, pentru a se obtine un pret de web design relevant .

1 Comment

  1. Manena Leonard spune:

    Cotatie de pret pentru refacere site www.
    Ca si etalon sau model preferat www.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.