Pe 20 de martie va fi eclipsa partiala de Soare
17/03/2015
Windows 10 va avea o lansare oficiala
18/03/2015

Brandul Apple se gandeste sa lanseze un serviciu TV online

Grupul Apple a demarat deja negocierile in ceea ce priveste lansarea unui pachet de posturi TV online. Potrivit surselor externe, noul serviciu va include 25 de canale, prezentate de difuzori de renume de pe piata americana, precum ABS, CBS si Fox. Acesta va fi disponibil pentru toate dispozitivele care functioneaza pe baza sistemului de operare iOS dezvoltat de catre Apple.

Apple negociaza cu Walt Disney Co, CBS Corp si Twenty-First Century Fox Inc, dar si cu alte companii de pe piata media, pentru a oferi clientilor sai un pachet initial „subtire”, care va include televiziuni cunoscute, precum CBS, ESPN si FX, alegand sa nu includa mai multe posturi mici in pachetul sau standard, precizeaza WSJ. Aceeasi publicatie americana spune ca grupul Apple, care va taxa noul sau serviciu cu un tarif cuprins intre 30 si 40 de dolari pe luna, isi va anunta noul produs in iunie si il va lansa in septembrie.

Dupa mediatizarea facuta de presa, Tom Neumayer, purtatorul de cuvant al grupului Apple, a afirmat faptul ca firma nu doreste sa comenteze speculatiile aparute. Posturile Fox si CBS au refuzat la randul lor sa comenteze aceste informatii. Mai multe companii de pe piata media analizeaza in prezent posibilitatea de a se alatura unor servicii de streaming sau de a-si lansa propriile servicii online, precum HBO si CBS, cu scopul de a atrage publicul tanar, care nu se mai aboneaza la pachetele traditionale de televiziune. Insa specialistii in domeniu se tem ca noile pachete vor deveni atat de populare, incat vor sabota actualele contracte, foarte profitabile, cu companiile de cablu TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *