Microsoft a mai bifat achizitionarea unei aplicatii
05/06/2015
MX Player si noile functii adaugate
08/06/2015

Banala sticla de apa devine acum o sticla inteligenta

Nu mai este nou pentru nimeni faptul ca ne indreptam catre o lume tehnologizata, intr-o lume in care toate obiectele vor deveni „smart”. Ca vrem sau nu sa acceptam aceasta idee este doar o chestiune de timp, deoarece industria tehnologiei evolueaza constant si de fiecare data socheaza cu cate un produs pe care inainte il consideram banal, iar acum devine cu obiect multifunctional.

Asa se pare ca a lut nastere si proiectul sticlei de apa inteligenta. Desi suna straniu, este adevarat. Sticla de apa pe care obisnuiai sa o iei dupa tine la serviciu, la facultate, in masina sau in alte locuri, peste cativa ani se va transforma intr-un gadget care iti va spune cum stai cu hidratarea. Americanii au conceput un proiect intitulat HidrateMe care a strans deja 65.000 de dolari pentru finantare. Proiectul consta intr-o sticla de 710 mililitri in care stochezi apa, dar acest recipient contine si un senzor care monitorizeaza cat lichid bei pe zi. Toate aceste informatii sunt trimise catre o aplicatie ce ruleaza pe smartphone si care ulterior te avertizeaza cand e cazul sa mai bei apa.

Sticla va costa 45 de dolari si poate fi comandata deja de pe Kickstarter. Primele modele vor ajunge la utilizatori in ianuarie 2016, iar aplicatia va fi lansata in iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *