Virusul Red October ameninta Romania ?

9 ani de Facebook!
05/02/2013
Spionul perfect: telefonul mobil
13/02/2013

Virusul Red October ameninta Romania ?

Agentiile de investigatii din toata lumea, inclusiv din Romania, sunt in alerta, din cauza unui atac cibernetic fara precedent.
Inca din anul 2007, pesoane necunoscute fura informatii extrem de importante din institutii guvernamentale si diplomatice, de pe intregul mapamond. 4 astfel de tinte au fost identificate si in Romania.

Specialistii afirma, ca avem de-a face, cu “cel mai ingrijorator si sofisticat spionaj cibernetic din istorie”.

Cel putin 4 institutii de stat si ambasade ale unor tari occidentale la Bucuresti au fost atacate cibernetic in ultimul an.

“Este vorba despre o operatiune de spionaj foarte complexa, unul dintre cele mai ingrijoratoare atacuri cibernetice din istorie si fara indoiala unul dintre cele mai sofisticate”, afirma Costin Raiu, directorul de cercetare de la Kaspersky.

Despre acesti atacatorii se stie doar ca lovesc de undeva din lume. O fac de 7 ani, iar numele lor este: Octombrie Rosu. Au inceput cu fostele tari membre ale Uniunii Sovietice de unde au furat date guvernamentale, militare sau din cercetare. Apoi s-au mutat in Europa de est.

“Poate fi o ancheta grea, in functie de ce anume s-a sustras. Sa vedem de cand este infectia, posibil sa fie mai demult”, zice Dan Tofan, directorul tehnic Cert-Ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.