Incearca Google Play Books
11/06/2015
RCS-RDS si Telekom ofera milioane de euro pentru meciurile din Liga 1
12/06/2015

In viitor vor exista senzori care depisteaza alcoolul din organism

Nimic nu trebuie sa ne mai uimeasca in materie de tehnologie. Daca acum cativa ani nu ne imaginam ca vor exista atatea gadget-uri, astazi nimic nu ne mai socheaza, deoarece dupa cum stim cu totii ne indreptam catre o noua era, respectiva o era in care totul o sa fie digitalizat.

Cum exista tot mai multe accidente rutiere, o echipa de cercetatori s-au gandit sa vina cu o inovatie pentru a impiedica soferii sa se urce la volan sub influenta alcoolului. Astfel, ei lucreaza la un dispozitiv care functioneaza pe baza de senzori si depisteaza alcoolul din organismul soferului. Facilitatea este gandita pentru a detecta daca cantitatea de alcool expirata de sofer depaseste pe cea legala. Daca raspunsul este afirmativ, sistemul opreste automat masina, soferul neputand sa porneasca de pe loc.

„Localizarea si precizia senzorilor, combinate cu curentii de aer, permit sistemului sa detecteze si testeze foarte rapid respiratia soferului”, conform DADSS. Ce-i drept chiar este benefic un astfel de senzor, intrucat ar permite sa le ingradesca accesul la condus persoanelor care sfideaza legile si se incapateaza urce la volanul propriei masini sub influenta alcoolului, punand astfel in pericol atat viata sa, cat si a celorlalti soferi din trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *