Tu detii softuri ilegale?

Afla ce tara taie accesul la Google
26/09/2012
Atacul phishing fura parolele conturilor de e-mail. Cine este in pericol?
27/09/2012

Tu detii softuri ilegale?

Au fost inregistrate mai mult de 200 de dosare penale in primele 8 luni ale acestui an din cauza pirateriei software. In 66 dintre acestea s-a inceput urmaririrea penala fata de 81 persoane, au anunţat, marti, reprezentantii Politiei Romane, citati de Mediafax.

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si organizatia non-profit Business Software Alliance (BSA) continua colaborarea pentru prevenirea si combaterea pirateriei software.Potrivit Studiului Global privind pirateria software in anul 2011, realizat de BSA, 63% dintre utilizatorii de PC-uri au folosit software piratat. Valoarea comerciala a software-ului fara licenta instalat s-a ridicat la 207 milioane de dolari.

Pe linie de combatere, structurile specializate ale Politiei au efectuat, de la inceputul acestui an pana in august, peste 350 de actiuni de verificare, in urma carora au fost inregistrate 212 dosare penale care vizeaza criminalitatea in domeniul de referinta. In 66 dintre acestea, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de 81 persoane, suspectate de savarsirea a 112 infractiuni prevazute de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

“Pirateria software in Romania cunoaste un trend descendent, iar o importanta deosebita pentru aceste rezultate o are colaborarea cu autoritatile romane. Prin continuarea parteneriatului cu Politia Romana, ne propunem sa crestem nivelul de informare si constientizare in acest domeniu, in special in mediul de afaceri, si speram sa avem rezultate din ce in ce mai bune, care sa aiba un impact puternic asupra economiei romanesti”, sustine Magda Popescu, BSA Outside Counsel.

In perioada urmatoare, companiile in numar de 30.000 ,vor fi informate cu privire la faptul ca utilizarea software-urilor fara licenta constituie infractiuni circumscrise pirateriei software sunt fapte penale de natura economica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.