Traseul lui Mos Craciun prin Google Earth

vatican.xxx nu este un domeniu cumparat de Vatican
21/12/2011
Mesaje si de sarbatori iarna: mesaje de Craciun, mesaje de Anul Nou, sms anul nou !
25/12/2011

Moş Crăciun a plecat de la Polul Nord în călătoria sa magică in aceste zile în jurul lumii. A trecut deja prin Rusia, prin Insulele Fiji şi Noua Zeelandă. A lăsat peste opt milioane de cadouri. Întregul său traseu este urmărit ca în fiecare an de NORAD, Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială.

Şi a decolat. Sateliţii NORAD au primit semnalul de la nasul cel roşu al renului Rudolph. Sania lui Moş Crăciun trasa de cei nouă reni ai săi, plini de energie, este pregatita pentru drumul lor lung.

De la Polul Nord bănuim, ca în anii trecuţi, că va zbura deasupra Oceanului Pacific către Rusia, prin strâmtoarea Bering, apoi către sud, spre insulele Marchall.

Autorităţile americane au anunţat vineri că au dat, după o inspecţie capitală, undă verde pentru ca atelajul lui Moş Crăciun să poată decola, periplul acestuia fiind transmis în direct pe Internet în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, transmite agentia AFP.

Aviaţia civilă americană (FAA) precizeaza că inspectorii trimişi la Polul Nord au fost de acord ca sania lui Moş Crăciun să zboare pe cerul Statelor Unite şi au revenit impresionaţi de tehnologia folosită pentru deplasarea vehiculului spatial.

‘Tehnologia de legătură cu sateliţii pe care elfii au instalat-o pe (sania) /Santa One/ îi va permite lui Moş Crăciun să călătorească în siguranţă şi să ajungă la ora fixată pe fiecare acoperiş’, a declarat ministrul transporturilor, Ray LaHood, într-un comunicat.

Potrivit FAA, Moş Crăciun şi renii săi vor zbura la o altitudine de circa 15.000 de metri, cu mult deasupra zborurilor civile.

Ca în fiecare an cu începere din 1998, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a pus la dispoziţia publicului o pagină de Internet (www.noradsanta.org) care permite internauţilor să urmărească sania în periplul ei în jurul lumii.

Google, asociat de câţiva ani acestei iniţiative, va oferi vizitatorilor posibilitatea de a localiza sania prin intermediul Google Earth şi va oferi înregistrări video tridimensionale cu MoşCrăciun zburând deasupra marilor metropole ca Sydney sau Paris.

NORAD, organism sub comandament comun american şi canadian, a lansat în urmă cu peste cinci decenii programul de ‘supraveghere aeriană’ a lui Moş Crăciun, tradiţie ce a debutat dintr-o întâmplare în 1955.
În acel an, un ziar local din Colorado Springs, unde se află sediul actual al NORAD, a publicat o reclamă a unui supermagazin prin care copiii erau îndemnaţi să-l sune pe Moş Crăciun. Numai că numărul de telefon din anunţul publicitar s-a dovedit a fi cel pentru apelurile de urgenţă de la Comandamentul pentru apărare aeriană continentală (CONAD), predecesorul NORAD.
Surprins de avalanşa de apeluri din partea copiilor, ofiţerul de serviciu le-a explicat că-l ajută pe Moş Crăciun şi îi urmăreşte traiectoria pe ecranele radar.

Deşi încărcat cu foarte multe bunătăţi, Moşul pare că se deplasează foarte repede. Traseul Moşului a putut fi urmărit pe noradsanta.org.

2 Comments

  1. Avatar victoria spune:

    moș craciun eu ma numesc vica și te rog ceva foarte mult vreau o tableta și gata te rogg frumos

  2. Avatar dariu ustinenco spune:

    calonca mica cu flasca sanie cu ruli si un tilifon sansarnii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.