TaxiBeet: Aplicația care scoate la iveală taximetriștii nesimțiți

A fost lansat iOS 6 in Romania
25/09/2012
Afla ce tara taie accesul la Google
26/09/2012

TaxiBeet: Aplicația care scoate la iveală taximetriștii nesimțiți

Posesorii de smartphone- uri Apple cu sistem de operare Android au la dispoziţie o aplicaţie numita Taxi Beet. Prin intermediul acestei aplicatii, clientii pot chema un taxi şi pot evalua o cursa.

După ce ai accesat- o, prin GPS, cu ajutorul hărţilor Google, acest program iti arată automat adresa la care te afli. După aceea apeşi un buton şi îţi vor apărea toţi taximetriştii care sunt la distanţa cea mai apropiată de tine.

Este important sa stiti, ca fiecare şofer va avea un profil, în care se va gasi tipul maşinii, tariful pe care-l practica, precum şi condiţiile pe care le oferă – dacă are internet wireless, dacă se fumează sau dacă are televizor.

Insa, de departe cel mai mare avantaj este că acest profil poate fi evaluat. După ce ai ajuns la destinaţie, poţi evalua călătoria şi taximetristul cu ajutorul unor stelute, pe o scara de la 1 la 5.

În plus, poţi să şi comentezi la profilul taximetristului.

Deocamdată, softul funcţionează doar pentru Bucureşti şi urmează şi în alte oraşe mari din ţară.

Până acum s-au înscris în jur de 60 de taximetrişti. Nu contează compania pentru care lucrează. Este nevoie doar de un smartphone sau o tabletă de pe care să răspundă cererilor. Dispeceratul nu exista, pentru că totul se face online.

Sistemul mai funcţionează în orașe precum Rio de Janeiro şi Atena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.