Repunere backup site din cPanel cu r1 soft
10/02/2016
Aplicatia iMessage iti permite sa citesti mesajele fara sa trimiti confirmare
11/02/2016

Sunteti curiosi cum se imbina credinta cu tehnologia?

La prima vedere, credinta si tehnologie par a fi doua concepte care sunt in opozitie si nu ar putea colabora una pe cealalta. Aceasta preconceptie a luat nastere din cauza faptului ca reprezentatii crestinismului nu sunt de acord cu faptul ca odata cu tehnologia au aparut multe tentatii, iar poporul uita de lucrurile prioritare si nu mai acorda timp credintei.

Insa, Papa Francisc dezbina aceasta conceptie si a fost prima persoana din domeniul teologic care a folosit tehnologia pentru a isi face auzite predicile si mesajele adresate oamenilor. Prima sa initativa a fost cea de anul trecut cand a lansat un program pilot prin care a trimis predici zilnice tinerilor care erau interesati sa le primeasca prin WhatsApp messenger, insa acest program nu pare sa fi avut chiar atat de mare succes, asa ca Vaticanul si-a schimbat intre timp strategia.

De data aceasta, Vaticanul foloseste aplicatia Telegram pentru a trimite predici zilnice catre un canal la care sunt abonati tineri de pe intreaga planeta, acestia primind in fiecare zi cate un mesaj religios de la Vatican, unele dintre ele venind chiar de la Papa Francisc.

Cu alte cuvinte, @pgpompei este canalul Telegram prin care Vaticanul isi trimite predicile zilnice si initiativa lor demonstreaza faptul ca biserica este capabila sa se modernizeze pentru a convinge chiar si tinerii ca religia este importanta, insa asta doar in strainatate, informeaza redactia iDevice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.