Mesaje vocale prin Messenger Facebook
05/01/2013
Pretul incredibil al noului iPhone ce va fi lansat de Apple
10/01/2013

Site-uri de socializare mai tari ca Facebook. Ai auzit de ele ?

Site-ul lui Mark Zuckerberg pare sa domine in acest moment fiecare colt de pe pamant. In realitate, insa, Facebook are o concurenta puternica.
Cu aproximativ un miliard de membri activi, Facebook domina harta retelelor sociale. Site-ul creat de Mark Zuckerberg este numarul 1 in 127 de tari din cele 137 monitorizate.

Cu toate acestea, si competitorii Facebook au impreuna un miliard de membri, iar in unele tari reusesc sa depaseasca lejer reteaua de socializare fondata de Mark Zuckerberg.  In respectivele tari, de creare site , aceste retele detin suprematia, cu alte cuvinte sunt mai mari si mai bune decat Facebook

Qzone

Aceasta retea de socializare are peste 522 milioane de utilizatori si domina China si Coreea de Sud. Este un amestec intre Facebook si Myspace. Utilizatorii sunt incurajati sa tina jurnale si bloguri, sa posteze fotografii si sa asculte muzica. Reteaua Qzone atrage in special persoanele intre 18 si 24 de ani. Ea este detinuta de portalul Internet Tencent, din Shenzhen, care are si varianta chinezeasca a lui Yahoo! Messenger, serviciul QQ.

Facebook, Google, YouTube si Twitter sunt printre cele 2.600 de site-uri blocate in China.

V Kontakte

V Kontakte sau VK este o retea sociala care domina in teritoriile rusesti. 190 milioane de persoane s-au inscris, dar asta nu e tot. VK este si al doilea cel mai vizitat site din zona respectiva de catre barbatii rusi cu varsta sub 35 de ani.

VK seamana cu Facebook, pentru ca exista un profil al utilizatorului, mesaje, photo sharing si chiar si un buton “Like”!

Odnoklassniki

Pe langa VK, in teritoriile in care se vorbeste rusa mai exista si reteaua Odnoklassniki, care are 45 milioane de utilizatori. Numele ei se traduce prin colegi de clasa, si are exact rolul de a reuni prieteni si fosti colegi. Odnoklassniki este al 7-lea cel mai vizitat site din Rusia si al 60-lea din lume. Reteaua de socializare este centrata pe fotografii.

Cloob

Aceasta retea sociala provine din Iran si are 1 milion de utilizatori. Principalii ei fani sunt barbatii peste varsta de 65 de ani. Cloob este una dintre retelele de socializare care au iesit la suprafata dupa ce autoritatile au blocat Orkut, Facebook, Twitter si altele.

Cei care doresc sa intre in Cloob, trebuie sa primeasca invitatie de la un membru.

Chiar daca retelele regional bat de multe ori Facebook, Mark Zuckerberg are concurenta serioasa si din partea site-urilor similare consacrate, cum sunt Google+, Pinterest si LinkedIn.

3 Comments

  1. roxi spune:

    interesant:-D

  2. foarte interesant imi place ceva similar si f bun este aici wzy.ro

  3. Ionelaelenaberechet spune:

    E ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.