Retelele torrent, monitorizate de politie.

Site-ul Al-Jazeera spart de hackeri
06/09/2012
Inregistrare domenii noi, extensii ce atrag polemici pe net ca .pizza, .website, .taxi, .forum etc.
07/09/2012

Retelele torrent, monitorizate de politie.

Aveti mare grija ce filme vizionati pe internet. Atat cei care incalca drepturile de autor, cat si cei care acceseaza retele Torrent sunt atent monitorizati.
Persoanele care au a distribuit chiar si o singura pelicula, pot risca sa faca puscarie. Doar in 2012, cca 100 de romani au fost cercetati de politisti pentru piraterie online.
In situatia in care descarci un film de pe Internet nu comiti nicio infractiune. Insa, incalci legea cand intri intr-o retea de calculatoare, cum este ODC si accepti ca filmul sa fie preluat de altii.
Sistemul ODC permite descarcarea fara parole a fisierelor de pe un alt calculator conectat la retea. Datorita faptului ca aceasta operatiune dureaza prea mult, romanii prefera mai nou retele de tip torrent.
In cazul retelelor de acest tip, sistemul identifica toate calculatoarele pe care exista filmul respectiv, il imparte in bucati si il incarca simultan la o viteza net superioara.
Cine intra pe aceste site-uri incalca legea. Inspectorii asociatiilor antipiraterie sunt abonatii acestor retele. Acestia identifica utilizatorii, urmand ca informatiile utilizatorilor sa fie transmise politiei.
Informatiile sunt preluate de inspectorii unui serviciu specializat din cadrul politiei.
Nu exista scapare nici daca va schimbati IP-ul calculatorului, spun politistii.
Potrivit legii, cine incalca legea risca pana la 4 ani de inchisoare.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.