Microsoft schimba browserul Internet Explorer
08/01/2015
Alte motoare de cautare in afara de Google
12/01/2015

Klaus Iohannis semn de solidaritate pentru victimele atacului terorist din Paris

Atentatul terorist de la Paris, comis miercuri in sediul revistei Charlie Hebdo, care a publicat mai multe caricaturi cu profetul Mohamed, readuce in discutie motivele pentru care Islamul interzice imaginile cu intemeietorul religiei islamice. Potrivit Islamului, portretizarea profetului Mohamed poate duce la idolatrizarea unui om in locul lui Allah.

Potrivit posului CNN, Charlie Hebdo are o istorie controversata in ceea ce priveste ilustratiile cu Mohamed, de cele mai multe ori fiind prezentari intr-un mod negativ. Aceasta politica a revistei a nemultumit de-a lungul timpului musulmani din lumea intreaga, lucru care poate reprezenta unul din motivele care au dus la atacul terorist de la Paris de miercuri.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si-a schimbat, miercuri seara, fotografia de profil de pe pagina de Facebook cu mesajul „Je suis Charlie”, aparut in mediul online, ca eticheta imediat dupa atentatul din Franta si care a fost postat si pe site-ul saptamanalului Charlie Hebdo, unde a avut loc atacul terorist din Franta.

„Va chem sa fim alaturi de familiile victimelor tragediei din Franta, alaturi de cei pentru care libertatea de exprimare este un crez. Suntem datori sa luptam impotriva terorismului, acest flagel nimicitor care nu isi mai poate avea locul in lume”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *