Telefon Google sau Contact Google . Afla detalii aici.
07/04/2016
Verifica Page Rank Google
22/04/2016

IP DEDICAT – Ce este un IP dedicat si la ce ajuta ?

ce este un IP dedicat

Ecxpresia ” IP ” vine de la Internet Protocol si reprezinta adresele IP unice alocate fiecarui calculator care este conectat la o rețea. Protocolul Internet sau Internet Protocol (Internet Protocol address) este un protocol care asigura un serviciu de transmitere a datelor si joacă rolul de identificator unic fiind folosit folosit pentru a ne pune la dispoziție locația actuală a unui calculator sau a unui website dintr-o anumita rețea .

Practic acesta identifica fiecare interfata logica a echipamentelor conectate printr-un numar numit „adresa IP”.
O adresa de IP se poate verifica prin siteuri standard de tip „who is” ( de ex: https://www.whatismyip.com/ ) . Versiunea de standard folosita in majoritatea cazurilor este IPv4. In IPv4, standardul curent pentru comunicarea in Internet, adresa IP este reprezentata pe 32 de biti (de ex. 192.168.0.0). Alocarea adreselor IP nu este arbitrara; ea se face de catre organizatii insarcinate cu distribuirea de spatii de adrese. De exemplu, RIPE este responsabila cu gestiunea spatiului de adrese atribuit Europei.

Care este diferența între o adresă IP partajată și una dedicată ?

Diferența între o adresă IP partajată și una dedicată este simpla. Adresa IP partajată este o singură adresă care este folosită de mai multe website-uri. In acest caz serverul web va trebui sa lucreze mai mult pentru a împărți informația către website-ul corect. Daca detineti o adresă IP dedicată înseamnă în primul rând ca website-ul va avea propria adresă și va putea fi accesat direct din Internet folosind adresa IP sau numele domeniului.

Un IP dedicat reprezinta adresa serverului de mail alocat unui client. IP-ul dedicat are rolul de a izola un client fata de alti clienti. In plus, fiecare provider mare de mail (AOL, Hotmail, Google, Yahoo, Mail.ru) calculeaza reputatia unui sender pe baza IP-urilor dedicate, fiind un factor important si in procesele de optimizare web. Folosind IP-uri dedicate per client, pe langa izolare de ceilalti clienti, creste si viteza de trimitere (mailurile nu mai stau in coada dupa ceilalti clienti), creste si rata de deschidere pe click ( open click ) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *