Cum arata iPad Mini?
11/09/2012
Top 10 probleme ce pot aparea intr-un sistem informatic
12/09/2012

Inventatorul laptopului a murit la 69 de ani.

Fara el, lumea IT-ului nu ar fi fost astazi la fel. Asta pentru ca cativa au gandit un calculator revolutionar pe care sa-l poti baga in servieta.
Pentru cei care nu stiu cine a fost Bill Moggridge, e important sa afle ca el este responsabil de obiectele IT din casa, dar si de la locul de munca.
Bill, la varsta de 36 de ani a inventat unul dintre cele mai importante gadgeturi pe care lumea IT-ului le-a dat pana astazi, laptopul. Prin urmare, el este inventatorul laptopului.
Nascut in 1943 la Londra, William Grant “Bill” Moggridge a fost dintotdeauna pasionat de designul tehnologic, fie ca vorbim de strabunicul laptopului, modelul Grid Compass, fie ca vorbim despre robotii medicinali.
A fost director la Muzeul National de Design din New York, profesor, scriitor si cofondator al companiei IDEO. Bill a studiat intre 1962 si 1965 la Colegiul de Arta si Design din Londra, urmand ca in 1965 sa se mute in orasul care a schimbat decenii la rand vietile a zeci de milioane de oameni, New York.

Acolo, a reusit sa se impuna ca designer si a obtinut primul job la American Sterilizer Co, unde a realizata echipament medical. 4 ani mai tarziu, Bill s-a intors la Londra, unde a urmat tipografia si comunicatiile.
S-a intors in Stele Unite abia in 1979, unde si-a deschis ID Two, in Palo Alto, California, unde a avut ca prim client pe GRiD Systems, ce avea sa-i schimbe viata.
In acelasi an, Bill Moggridge a hotarat sa schimbe imaginea calculatorului clasic. A vrut ceva mai mic, compact, usor de manevrat pentru persoanele care se deplaseaza mult.
Asadar, in acel an a aparut primul laptop inventat vreodata, Grid Compass. Un Intel 8086, pliabil, dotat cu un ecran plat cu un display de 320×240 pixeli, cu tastatura, memorie de 340KB si modem de 1,200 bit/s.

Pretul: 8150 de dolari! Grid Compass a fost folosit de catre astronautii de pe Racheta Discovery in 1985.

Din nefericire, din cauza unei boli necrutatoare precum cancerul, in data de 8 septembrie a acestui an, Bill Moggridge a murit, la varsta de 69 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.