Android dispune de Microsoft Office in varianta finala
30/06/2015
Generatia urmatoare de iPhone-uri este in derulare
30/06/2015

Intemeietorul SMS-ului s-a stins din viata

Matti Makkonen, cunoscut sub denumirile de „parintele SMS-ului” sau „intemeietorul SMS-ului”, a murit la varsta de 63 de ani. Finlandezul a avut o contributie colosala la popularizarea la nivel global a mesajelor sub forma de text expediate de pe telefoanele mobile.

Aceste porecle au pornit odata cu lansarea ideii care a transformat mesajul de astazi intr-o modalitatea de comunicare. Practic, dupa ce a dezvoltat ideea de a concepe un serviciu de exepediere al mesajelor prin intermediul retelelor de telefonie mobila. Desi aceasta asociere i-a adus o faima uriasa, Matt Makkonen a afirmat ca nu el s-a aflat in spatele acestei inventii.

Odata cu sarbatorirea celor de 20 de ani de la expedierea primului SMS, finlandezul a marturisit la momentul respectiv ca aceasta tehnologie a fost intemeiata de o multime de minti sclipitoare, respectiv o intreaga echipa, iar meritul i se acorda companiei Nokia care a contribuit la popularizarea tehnologiei, odata cu lansarea primului model de telefon mobil Nokia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *