Facebook pregateste o aplicatie pentru mass-media
12/08/2015
Uber colaboreaza cu eJobs pentru a se promova
13/08/2015

Infograficele in mediul online

Cu siguranta ati intalnit in mediul online infografice reprezentate in diverse stiluri. Cu toate aceste, probabil prima data cand le-ai intalnit nu stiati ce numire sa ii asociati, intrucat acestea sunt folosite mai mult in marketing si domenii conexe. Practic, infograficele sunt niste reprezentari vizuale a unor informatii, realizate din diferite elemente grafice si cu o cantitate minimalista de continut scris. Cu alte cuvinte, infograficele sunt niste scheme in care se concentreaza esentialul in cuvintele cheie.

Infograficele sunt recomandate atunci cand dorim sa prezentam niste statistici, sa facem o retrospectiva a unui brand ori de a ilustra un concept nou deoarece sunt usor de citit, dau bine vizual, sunt usor de inteles si, nu in ultimul rand, sunt foarte eficiente.

Un infografic cunoscut este cel care prezinta statisticele retelelor de socializare in Romania:

 

Acum, probabil va interbati cum se poate concepe un astfel de infografic. In realizarea acestora exista o multitudine de variante, de la o executare intr-un program de grafica pana la site-uri specializate in realizarea acestor ilustratii. Noi recomandam sa folositi aceste site-uri intrucat timpul de executare este destul de mic, iar procesul este simplist. O parte din site-urile pe care le recomandam se regasesc: piktochart.comvenngage.comcanva.comeasel.ly

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *