Ce a schimbat Facebook, iar tu nici nu ti-ai dat seama?
04/10/2012
Google va deveni banca si va emite carti de credit
09/10/2012

Huawei si ZTE sunt o amenintare pentru securitatea SUA

Conform BBC News, comisia SUA a analizat probele depuse la un dosar si a ajuns la concluzis ca Huawei si ZTE nu pot demonstra ca nu sunt asociate cu guvernul chinez si armata sa. Companiile ZTE si Huawei sunt doua dintre cei mai mari producatori de echipamente de telecomunicatii din lume.
“China are toate motivele si oportunitatea de a folosi companiile sale de comunicatii in scopuri negative.” Conform raportului comisiei americane. “In urma unor informatii clasificate dar si neclasificate, Huawei si ZTE nu pot fi considerate firme de incredere, in afara unor influente externe, drept pentru care reprezinta o amenintare pentru securitatea SUA”.
Aceste doua companii au respins acuzatiile. Huawei a fost lansata in 1987 de catre Ren Zhengfei, un fost membru al Armatei pentru Eliberarea Poporului chinez. Au inceput sa apara zvonuri privind legaturilecu armata chineza. In acelasi timp, au aparut zvonuri conform carora Huawei ar fi ajutat guvernul chinez sa ajunga la informatii despre statele si firmele straine.
Huawei a vrut sa cumpere compania 3Leaf, in 2011, insa guvernul American a blocat achizitia. Tot in acest an cele doua companii Huawai si ZTE au fost acuzate ca, cateva din echipamentele sale contin coduri care transmit Chinei informatii. Insa, aceste acuzatii s-au respins de catre Huawei si ZTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.