Google te atentioneaza daca contul tau a fost compromis

Cum castiga Facebook bani de pe urma ta
04/10/2012
Ce a schimbat Facebook, iar tu nici nu ti-ai dat seama?
04/10/2012

Google te atentioneaza daca contul tau a fost compromis

Google isi va avertiza utilizatorii in cazul in care activitatea acestora este monitorizata fara sa stirea lor.

Daily Mail: “Aceasta initiativa vine dupa ce compania a detectat zeci de mii de incercari de hacking din zona Orientului Mijlociu. Google vrea in acest fel sa opreasca activitatea hackerilor, care nu sunt strict orientati asupra cautarilor facute de utilizatorii de Google, ci si asupra serviciului de Mail, harti si Chrome.”.

Google a inceput deja lupta impotriva hackingului si au publicat un mesaj primit de un utilizator din partea companiei:

“Contul dumneavoastra ar putea fi amenintat de catre un atac informatic sponsorizat guvernamental.”

“Nu este prima data cand Google detecteaza activitate online ostila cu origini guvernamentale.” Mike Wiacek, un membru al echipei de securitate de la Google, a declarat pentru Times: “Zeci de mii utilizatori noi vor primi acest mesaj in cazul in care conturile lor vor fi compromise in vreun fel.” potrivit Daily Mail.

Acestia sustin ca majoritatea atacurilor informatice sustinute de autoritati guvernamentale provin din tarile Orientului Mijlociu, insa refuza sa dea nume.

“Tari precum Bahrain, Iran si Turkmenistan au fost acuzate recent ca-si spioneaza dizidentii prin internet. Iar mai ales Iran a fost extem de activa in ‘razboiul’ purtat pe internet.”, potrivit Daily Mail.

Conform sursei citate si America ar fi implicata, la fel si Israel. Virusul Stuxnet care a inchis programele nucleare ale Iranului este suspectat ca ar fi fost gandit de catre serviciile secrete israeliene si CI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.