Google poate sa isi faca companie de telefonie mobila

Peste 350.000.000 de oameni sufera de o boala produsa de Facebook!
25/01/2013
Site-urile Visa, PayPal si Mastercard atacate de un hacker de la Anonymous. Ulterior acesta a fost condamnat la inchisoare
28/01/2013

Google poate sa isi faca companie de telefonie mobila

Google intentioneaza sa construiasca o retea wireless “experimentala” de mare viteza la sediul din Mountain View, California.

Saptamana trecuta Google a depus la Comisia Federala de reglementare a sectorului comunicatiilor din SUA o cerere de licenta pentru instalarea unui “serviciu radio experimental”. Raza este de doua mile (3,2 kilometri) care sa ofere acoperire la sediul companiei.

Reteaua ar functiona in banda 2.524-2.625 MHz. Frecventa nu va putea fi accesata de niciun telefon mobil de larg consum, inclusiv dispozitivele Android sau iPhone-ul.

Operatorii telecom din China, Brazilia si Japonia au inceput deja sa construiasca retele in banda respectiva.

Reteaua experimentala va avea centrul in cladirea de unde lucreaza echipa Google Fiber, parte a diviziei Google Access care a lansat anul trecut, servicii de internet cu infrastructura fixa cu viteze de pana la un gigabit pe secunda, in Kansas City.

De asemenea, Google Access a inceput instalarea unui serviciu gratuit de internet prin WiFi in cartierul newyorkez Chelsea, iar orasul Mountain View este acoperit de asemenea de un serviciu gratuit WiFi oferit de Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.