Trucuri amuzante pe care le poti face pe Google
16/04/2015
Google vine cu o actualizare asupra serviciului „find my phone”
17/04/2015

Google Chrome prelungeste compatibilitatea cu Windows XP

Windows XP este cel mai popular sistem de operare desktop lansat pana acum, acesta bucurandu-se inca de o cota de piata suficient de ridicata la mai bine de 13 ani de la lansare si la un an de la incetarea oricarei forme de suport tehnic. Google se pare ca nu doreste sa abandoneze si sa piarda utilizatorii acestui sistem de operare, compania anuntand ca viitoarele versiuni ale browser-ului Chrome vor fi compatibile cu defuncta platforma Microsoft pana la finalul acestui an.

Windows XP a fost lansat oficial in luna octombrie a anului 2001 si a devenit treptat cea mai populara si longeviva versiune a unui sistem de operare desktop, acesta fiind depasit in acest moment doar de catre Windows 7. Pare greu de crezut ca un sistem de operare atat de vechi poate supravietui atat de mult, insa Windows XP se bucura in acest moment de o cota de piata de 16,94 procente, ceea ce-l face inca mai popular decat Windows 8 si 8.1 cumulate, decat OS X sau decat toate distributiile Linux adunate la un loc.

Google a mizat ca utilizatorii Windows XP vor migra catre Windows 7 sau Windows 8.1 odata cu sfarsitul perioadei oficiale de viata a acestei platforme, si, chiar daca acest fenomen a fost remarcat, amploarea lui nu a fost atat de mare pe cat s-a sperat. Google a afirmat initial ca browser-ul sau Chrome va pastra compatibilitatea cu Windows XP cel putin pana in aprilie 2015, insa numarul ridicat de utilizatori care inca mai folosesc vechea platforma Microsoft a determinat amanarea acestei masuri pana la finalul anului in curs.

Sursa: go4it.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *